Wat gebeurt er met je lichaam tijdens een massage?

Je lichaam is gedurende de dag hard aan het werk: het verteert eten, pompt bloed rond en vervoert zuurstof. Het kan daarom soms wel wat extra liefde en aandacht gebruiken. Bijvoorbeeld met een massage! Een massage heeft een positief effect op veel processen in je lichaam. In dit blogartikel lees je wat er tijdens een massage gebeurt met je lichaam.

Spieren ontspannen

Tijdens een massage wordt er een mix aan zachte en harde kneeptechnieken gebruikt. Hierdoor worden stofjes aangewakkerd, die signalen doorgeven naar je zenuwstelsel. Als reactie verminderen eventuele spanningen in je spieren. Daarnaast wordt er ook meer endorfine aangemaakt. Endorfine wordt ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd en vermindert pijn en spanningen in je lichaam.

Betere doorbloeding

Verder wordt in je lichaam nog een ander proces gestimuleerd dat belangrijk is om je hele lichaam te voorzien van zuurstof en voedingsstoffen: je bloedsomloop. Knopen of proppen worden eruit gehaald, waardoor je bloed weer vloeiend doorstroomt. Je hersenen krijgen zuurstof en voedingsstoffen komen goed terecht in je organen. Het is kortom essentieel voor een gezond lichaam.

Afvalstoffen worden afgevoerd

Je bloedsomloop is er om goede stoffen in je lichaam te vervoeren, maar ook om afvalstoffen in je lichaam de deur te wijzen. Met een massage gaat deze afvoer van afvalstoffen sneller. Het is ook niet zo gek dat je tijdens een massage meer gaat transpireren, of dat je plotseling nodig naar de wc moet. Dit zijn namelijk manieren hoe je lichaam de afvalstoffen kwijtraakt.

Reacties tijdens massage

Een massage helpt dus een handje om je lichaamsprocessen nog beter te laten werken. Je lichaam kan ook andere reacties geven, namelijk:

  • Diepe ontspanning
  • Slaperig gevoel
  • Tintelingen
  • Koud of warm worden
  • Opkomen van emoties

Laten masseren?

Eens in de zoveel tijd een massage ondergaan is een waardevolle investering in jezelf. Het vermindert stress en laat je weer ontspannen. Structureel gemasseerd worden maakt je lichaam ook fitter. Wil jij graag een massage ondergaan? Bij Body Care Westland help ik je graag verder. Neem gerust contact op bij vragen of het maken van een afspraak.

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?