Yoga bij Body Care in ´s-Gravenzande

De zon staat voor de krachtige, verlichtende en verwarmende aspecten, waar de maan juist de kalmerende en subtielere kant vertegenwoordigt. Je beoefent tijdens de Hatha Yoga dus houdingen die jouw lichaam en geest versterken en krachtig maken, maar ook kalmeren, openen en ruimer maken. Het gaat om de verhouding tussen Ying en Yang. Een van de bekendste series in de Hatha Yoga is de zonnegroet. Het is een serie die je hele lichaam activeert, stimuleert, ruimer en krachtiger maakt. Het focust je aandacht en kalmeert je geest.

Hatha Yoga

Je kunt Hatha Yoga lessen volgen bij Body Care in ´s-Gravenzande. Hatha Yoga traint je lichaam en je geest. Het lichaam verandert van houding, je neemt rustig verschillende posities aan en je probeert je geest leeg te krijgen of bezig te houden met alleen de oefening. Je bent geconcentreerd, gefocused en bewust met je houding en verschillende ademhalingen bezig.

“Ha” betekent zon en “Tha” betekent maan. Je kunt het zien als het in “balans brengen van de tegenstellingen; licht & donker, man & vrouw, dag & nacht, Ying & Yang, stabiel & mobiel”.

Het betekent dat beide zijden in balans worden gebracht. Het evenwicht tussen de linker- en rechterhersenhelft vormt hierbij de basis.

Yin Yoga

Yin Yoga is nieuw bij Body Care. Anders dan bij Hatha Yoga wordt bij Yin Yoga gewerkt met strekkingen van het bindweefsel en minimaal in de spierkracht. Hierdoor is de les zeer effectief bij het tegengaan van stijfheid.

Yin is een rustige vorm van Yoga waarbij ontspanning van lichaam en geest centraal staat. Mindfullness dus! Ook wordt de aansturing van de meridianen meegenomen. Met Yin Yoga kom je weer helemaal in balans. Een stukje rust in het Yangleven dat we toch vaak lijden.

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?