Tijd om te ontgiften met een massage!

‘Ontgiften’ is een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van gezondheid en welzijn. Het verwijst naar het intern reinigen van je lichaam van afvalstoffen en gifstoffen. In een tijdperk waarin fastfood, milieuverontreiniging en stress veel invloed hebben, kan ontgiften een verademing zijn. Hoe? Door middel van een massage!

Ontgiften dwarsbomen

Een ander woord voor ontgiften is detoxen. Dit proces vindt dagelijks plaats in je lichaam, waarbij afvalstoffen worden afgebroken in de darmen en uiteindelijk worden afgevoerd. Daarnaast verlaten stoffen je lichaam via de huid door middel van transpiratie. Maar het kan zijn dat jouw ontgiftingsproces wordt gedwarsboomd. Als je bijvoorbeeld recent veel stress hebt ervaren, kunnen stresshormonen (zoals adrenaline) vrijkomen. Dit leidt tot de aanmaak van toxines, wat het ontgiften vertraagt en je lichaam uit balans brengt.

Therapeutische massage

Er zijn diverse methoden om je lichaam te ondersteunen bij het detoxen, variërend van een detoxdieet tot darmspoeling. Een toegankelijke benadering van ontgiften is de therapeutische massage. Tijdens deze massagevorm stimuleren de knedende bewegingen de bloedsomloop en de werking van je organen. De restjes van je afvalstoffen zitten in je bloed. Vandaar is het belangrijk dat dit goed blijft stromen. Daarnaast ligt de focus van de massage op je lymfeklieren, waar je afvalstoffen als eerste terechtkomen.

Belang lymfeklieren

Je lymfeklieren spelen een cruciale rol voor je afweersysteem. Deze klieren zitten overal in je lichaam en bevat de kleurloze lichaamsvloeistof ‘lymfe’. Dit ontstaat door normale kleine lekkages uit je bloedvaten. De lymfe wordt afgevoerd naar je lymfeklieren, waar het wordt gefilterd van afvalstoffen. Als je lymfeklieren niet goed functioneren, hopen afvalstoffen zich op, wat de kans op infecties of andere lichamelijke klachten vergroot. Het onderhouden van een gezonde lymfestroom is dus van belang voor een gebalanceerd afweersysteem.

In balans

Kan jouw lichaam wel wat hulp gebruiken tijdens het ontgiftingsproces? Je bent altijd van harte welkom bij Body Care. De massage zorgt naast een betere afvoer van je afvalstoffen ook voor een dieptereiniging in je spieren en bindweefsel. Je spieren ontspannen en van binnen kom je tot rust. Het brengt je lichamelijk, maar ook geestelijk weer in balans. Na de behandeling geven we je nog wat te drinken om de afvalstoffen zo snel mogelijk je lichaam uit te krijgen. Je merkt meteen dat het een opkikker geeft en stress verleden tijd is.

Benieuwd?

Een therapeutische massage kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Misschien wil jij het alleen voor het ontgiften? Of juist als oplossing om je weer beter te voelen? Welk doel je ook hebt, de massage heeft altijd een multifunctionele werking. Benieuwd? Neem gerust contact met mij op. Ik vertel je graag meer!

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?