Alle voordelen van coaching!

Investeren in jezelf is altijd van belang. Dit kan op materialistisch vlak. Je schaft bijvoorbeeld een dure parfum aan of koopt die leuke schoenen uit de nieuwe collectie. Maar je kunt ook op een andere manier in jezelf investeren. Denk bijvoorbeeld aan coaching. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Coaching is voor iedereen toegankelijk en heeft veel voordelen.

Coaching verlaagt je stress

Weer komen die spanningen in je lichaam omhoog. Je hart gaat sneller kloppen, je ademt sneller en je voelt je gewoonweg niet lekker. Wanneer je het gevoel hebt dat je de balans tussen spanning en ontspanning kwijt bent, kan coaching hulp bieden. Door coaching leer je de oorzaak van je stress herkennen en leer je hoe je je stress weer verlaagt. Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe bewaak ik mijn eigen grenzen? Wat moet ik aanpassen om de stress te verminderen? En hoe gebruik ik dan wél mijn energie?

Het zorgt dat je kunt reflecteren

Eigenlijk ben je dan aan het reflecteren. Dit is nog een ander voordeel van coaching.  Je drukt eigenlijk voor even op de pauzeknop. Zo creëer je ruimte om je af te vragen waar je gelukkig van wordt. Of wat jouw drijfveren zijn en wat je uit je leven wilt halen. Op die manier breng je jezelf meer blijdschap en geluk.

Het helpt om je talenten optimaal te gebruiken

Iedereen verdient het om werk te doen waar hij of zij voldoening en plezier uit haalt. Toch is dit niet vanzelfsprekend. Misschien zorgt je werk bij jou voor stress, of ben je juist onderprikkeld. Met coaching kun je weer nieuwe inzichten vinden in je talenten. Wellicht ontdek je nieuwe talenten of word je opnieuw herinnerd aan de talenten die je al bezit. Als coach kan ik dan creatief nadenken hoe je deze talenten optimaal kunt gebruiken.

Een coach oordeelt niet

Want het samenspel tussen jou en mij is het belangrijkste. Jij neemt mij in vertrouwen en ik ben een onafhankelijke hulp. Ik corrigeer je niet op je gedrag en oordeel niet over uitspraken die je doet. Daarom kan coaching fijner zijn dan hulp van mensen uit je eigen omgeving. Die staan misschien te dicht bij jou en kunnen daardoor niet neutraal zijn. Praten met een onafhankelijk persoon maakt het ook makkelijker om emoties uit te spreken. Ik ga graag samen met jou, op een aardse en concrete manier, op zoek naar een gebalanceerd leven.

Benieuwd?

Ben je benieuwd of coaching iets voor jou is? Neem gerust contact met mij op voor vragen of voor meer informatie. Wanneer je besluit in jezelf te investeren, zal het traject geheel persoonlijk op jou af worden gestemd!

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?