Zo neem je een goede houding aan

Eens in de zoveel tijd een massage nemen is heerlijk. Voel je je alweer helemaal tot rust komen bij het idee? Misschien associeer je een massage al snel met ontspannen. Of om spierpijn of blessures tegen te gaan. Maar wist je dat het ook bijdraagt aan een goede houding? In dit blogartikel leg ik het verder uit.

Je houding

Op een dag verander je meerdere keren je houding. Vaak zonder dat je er bewust bij nadenkt. Maar misschien neem je niet altijd een goede houding aan. Je zit voorover gebogen achter je computer, laat je schouders te erg naar voren hangen als je staat. Of wellicht neem jij een ongezonde slaaphouding aan. Het is dan belangrijk om je houding te verbeteren. Dat draagt namelijk bij aan een gezonder lichaam.

Gezonde spieren

Wanneer je een goede houding hebt, zorgt dat ervoor dat je spieren niet meer onnodig worden belast. Bij een verkeerde houding staan je spieren in een onnatuurlijke stand. Daardoor komen ze op spanning te staan. Dat kan weer zorgen voor nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en andere klachten. Wanneer je ruggengraat gebalanceerd en uitgelijnd is, laat je ‘knopen’ in je spieren buiten de deur.

Beter ademhalen

Daarnaast draagt een goede houding ook bij aan een betere ademhaling. Wanneer je vaak ‘slap’ loopt of zit, verhinder je je ademhaling. Er komt minder zuurstof in je longen en dat beïnvloedt ook je energie! Door een rechte en ontspannen houding aan te nemen, laat je de zuurstof weer goed binnenstromen en kun je opgelucht ademhalen. Hierdoor voel je je ook energieker en verbetert je stemming.

Positieve invloed op hersenen

Want ja, ook op je hersenen heeft je houding invloed. Wanneer je geen spanningen meer hebt staan op je spieren, betekent dit ook dat je hoofd tot rust komt. Met deze meer ontspannen houding ben je sneller geneigd positiever te denken. Daarnaast draagt het ook bij aan meer concentratie, focus en creativiteit. Allerlei denkprocessen die belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren, vooral op je werk.

Tijd voor een massage

Maar wat kan een massage nu betekenen voor je houding? Zoals gezegd spelen je spieren een grote rol. En met een massage worden juist je spieren behandeld. De specialist masseert de spanningen uit je spieren, waardoor ze soepeler worden. Je lichaam herstelt zich weer in de juiste houding. Belangrijk is wel om ook daarna bewuster na te denken hoe je staat of zit. Zorg er altijd voor dat je hoofd, schouders en heupen in dezelfde verticale lijn staan met elkaar. Daarnaast kun je je spieren onderhouden door van het masseren een maandelijks uitje te maken.

Contact?

Bij Body Care Westland sta ik hiervoor graag voor je klaar. Ik bied verschillende ontspanningsmassages aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op of maak een afspraak via de website.

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?