Sta eens stil bij jezelf...

Sta eens stil bij jezelf…

Hoe vaak heb je gedacht dat je het roer om zou willen gooien? Dat je niet wilt blijven rondrennen, dat je het rustiger aan zou moeten doen, dat je je tijd anders zou willen besteden? Op het moment dat je daartoe gedwongen wordt, blijkt dat echter misschien niet gemakkelijk. Door de huidige maatregelen is er minder mogelijk. Je kunt niet tot nauwelijks naar restaurants of cafés, theaters en bioscopen zijn gesloten en familie en vrienden kun je niet bezoeken. Wat betekent dat?

Weldadige rust of confrontatie?

Het beeld dat we van onszelf en onze rol in het leven hebben, is vaak sterk afhankelijk van hoe we ons verhouden tot werk en sociale contacten. Wanneer je minder werkt en de mensen uit je omgeving niet ziet, om wat voor reden dan ook, ben je opeens op jezelf aangewezen. Dat kan erg onwennig aanvoelen. Aan de ene kant biedt het wellicht een weldadige rust, maar aan de andere kant kan het ook behoorlijk confronterend zijn. Plots heb je alle tijd en ruimte om stil te staan bij jezelf.

Mindset

Misschien wilde je daar onbewust ook wel een beetje voor weglopen. Het is niet altijd gemakkelijk om te ontdekken of dat wat je doet nog wel hetgeen is dat je echt wilt, of dat hoe je je leven inricht nou niet de beste manier is. Want misschien weet je eigenlijk wel dat je niet goed luisterde naar je lichaam, dat je eigenlijk vaker ‘nee’ had moeten zeggen, dat je meer voor jezelf had moeten kiezen. Daarmee geconfronteerd worden kan lastig zijn. Maar net zoals met alles in het leven, valt of staat het bij je mindset.

Tijd en ruimte

Zolang je blijft denken hoe vervelend het is dat je nu noodgedwongen pas op de plaats moet maken, dan ís dat ook zo. Maar jij bent de baas over jouw mindset. En zodoende kun je ook besluiten de situatie anders te benaderen. Het begint bij accepteren dat je momenteel te maken krijgt met zaken waar je normaal niet bij stilstaat. Geef jezelf ruimte om na te denken over wat je precies de moeite waard vindt om je tijd en energie aan te besteden. Zijn er ook zaken waar je nu veel tijd aan kwijt bent en die je eigenlijk liever achter je zou laten?

Stappen voorwaarts

Wat voor jou de beste keuze is, is heel persoonlijk. Welke mindset je jezelf aanmeet, ook. Misschien wil je, zodra het kan, weer vol gas vooruit. Mogelijk wil je juist een stap terugnemen. Wat je ook kiest, gun jezelf ook in de toekomst tijd om te evalueren of je voor jouw gevoel op het juiste pad zit. Neem een maand, een week, een weekend, of zo nu en dan eens een uurtje. Tijd inruimen voor jezelf is nooit egoïstisch, maar een manier om de juiste stappen voorwaarts te kunnen zetten.

Rust pakken

Vind je het lastig om tot jezelf te komen en de rust en ruimte te pakken die nodig zijn voor een frisse mindset? Bij Body Care Westland kun je terecht voor coaching, ontspanning én inspanning. Yoga is een manier om in contact te staan met je lichaam, piekergedachtes uit te schakelen en weer op te laden voor het leven van alledag. Voor tips en adviezen op het gebied van yoga of persoonlijke begeleiding middels coaching, neem gerust contact op.

 

Deel dit artikel