De voordelen van massages voor je welzijn

De weken lijken altijd zo snel om te gaan: dagenlang hard werken, kinderen van school halen, afspreken met vrienden en familie, het huis op orde houden, en ga zo maar door. De vele dingen die we moeten doen kunnen best overweldigend zijn en tijd voor jezelf schiet er dan vaak tussendoor. Maar hoe zorgen we dan voor ons eigen welzijn? Aan onze drukke levensstijl kunnen we niet altijd wat veranderen, maar we kunnen wel zoveel mogelijk tot rust komen in de tijd die we voor onszelf hebben. Zo kan een massage, simpel als het klinkt, een heleboel teweegbrengen voor zowel je mentale als fysieke welzijn.

Minder stress, meer geluk

Je denkt misschien dat massages alleen je hoofd leeg maken, of dat het zelfs tussen je oren zit dat je er ontspannen van raakt. Maar dat is niet het geval, want je lichaam maakt daadwerkelijk stofjes aan waardoor je echt tot rust komt. Door een massage wordt namelijk de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze stofjes zorgen ervoor dat je stress wordt verlaagd, terwijl je geluksgevoel juist wordt versterkt. Geen medicijnen die erbij te pas komen!

Weer lekker soepel

Urenlang stilzitten achter een bureau met een computer is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid. Maar dat kan wel tot gevolg hebben dat aan het einde de dag je lichaam een beetje stijfjes aanvoelt. Op de lange termijn kun je hierdoor minder goed gaan voelen. Dan kun je wel elk uur even een paar kniebuigingen doen om even in beweging te blijven, maar dat is ook niet erg praktisch. Door een massage krijg je op een simpele manier weer een betere doorbloeding, waardoor je spieren sneller herstellen en soepeler aanvoelen.

Momentje voor jezelf

Vaak nemen we afspreken met onszelf stukken minder serieus dan afspraken die we maken met andere mensen. Vraagt een vriendin of je kunt afspreken de ochtend dat je eigenlijk al een tandartsafspraak hebt? Dan zeg je dat je niet kan. Maar had je het ochtendje eigenlijk voor jezelf vrijgehouden? Dan doe je het toch maar. Op deze manier kom je vaak niet aan jezelf toe en dat is niet goed voor je welzijn. Zorg er daarom voor dat je echt momentjes voor jezelf inplant, zoals bijvoorbeeld een massage. Dit zeg je minder makkelijk af en het geeft je de gelegenheid echt even je volle hoofd leeg te maken.

Betere weerstand

Iedereen weet dat een goede weerstand van groot belang is, aangezien we zo de kans op ziek worden kunnen verminderen. Je zorgt voor een betere weerstand door gezond te eten en fit te blijven, maar ook massages kunnen er aan bijdragen. Doordat masseren je bloedcirculatie versnelt, worden afvalstoffen namelijk sneller afgevoerd. Hierdoor kan je lichaam ook weer sneller goede voedingsstoffen opnemen, waardoor je weerstand dus verbetert.

En even genieten!

Zoals je wel kunt zien, hebben massages veel meer voordelen voor je welzijn dan je misschien in eerste instantie had gedacht. Maar de meest logische reden gaat natuurlijk ook nog steeds op: je kunt gewoon even een momentje heerlijk genieten. Body Care Westland biedt verschillende soorten massages aan, die jou volledig laten ontspannen. Wil jij je welzijn graag een boost geven? Bel dan gerust en zet dat momentje voor jezelf vast!

Deel dit artikel