'Het was tijd om mijn levensstijl te veranderen'

Liza (38): ‘Over mijn gewicht maakte ik mij voorheen nooit druk. Ik was zeker niet de slankste, maar verbloemde dat met kleding. Zo viel het niemand op. En zelf zat ik er ook niet zo mee. Maar op een bepaald punt begon mijn levensstijl invloed te hebben op mijn mentale en fysieke gesteldheid.’

Opgevoed als levensgenieter

‘Voorheen was ik een overduidelijke levensgenieter. Dit heb ik eigenlijk ook altijd vanuit huis meegekregen. Elke avond stond er een feestmaal op tafel. En dit was lang niet altijd gezond. Als gezin waren we echte bourgondiërs en we waren ook niet vies van een etentje. Deze levensstijl zette ik ook voort toen ik op mezelf ging wonen. Maar dat begon ik uiteindelijk te merken.’

Lichamelijk en mentaal

‘Na twee zwangerschappen was mijn lichaam sowieso al veranderd. Maar door mijn voedingspatroon, kwam ik nog meer aan dan nodig. Daardoor werd ik enorm vermoeid en prikkelbaar. Ik kon niet de volle honderd procent geven aan mijn partner en kinderen. Ik schaamde me er ook wel voor. Het was niet eens dat ik echt veel overgewicht had, maar het was wel zichtbaar. En dat opende mijn ogen. Ik wist dat het tijd was om mijn levensstijl te veranderen.’

Meer dan een dieet

‘Omdat die bourgondische manier van eten mijn gewoonte was, vond ik het lastig om dit opeens te veranderen. Ik heb op eigen kracht geprobeerd om te diëten. Maar na een week was de verleiding alweer te groot. Al snel viel ik terug in mijn oude patronen. Alleen een dieet was gewoon niet voldoende voor verandering. Daarom koos ik ervoor om hulp in te schakelen van Irene van Body Care Westland.’

Nieuwe kijk

‘Wat mij meteen aansprak, was dat je echt bewust wordt gemaakt van je voeding. Ik zag gezond eten altijd als iets waar ik niet van kon genieten. Maar hier was niks van waar. Samen met Irene ontwikkelde ik een eetpatroon, wat precies bij mij paste. Blijkbaar kun je van gezond eten ook een feestje maken! Naast het ontwikkelen van mijn eigen gezonde eetpatroon, bleven we ook in gesprek. Op die manier sleet er echt een nieuwe levensstijl in.’

Duidelijke veranderingen

‘Na een aantal weken begon het traject zijn vruchten af te werpen. Er zijn al heel wat kilo’s vanaf en dat geeft een fijn gevoel. Ik zit momenteel heerlijk in mijn vel. Het is nu de kunst om mijn nieuwe levensstijl als gewoonte te maken. Gelukkig heb ik heel wat nuttige tips meegekregen van Irene. Ik heb het volle vertrouwen erin dat het gaat lukken. Body Care Westland is een grote aanrader als je definitief je levensstijl wil veranderen.’

Deel dit artikel