Pilates

Pilates bij Body Care in ´s-Gravenzande

Pilates wordt al jaren gegeven door Body Care in ´s-Gravenzande. Pilates is een training voor het gehele lichaam. Er wordt geen gebruik gemaakt van ingewikkelde apparaten, alle oefeningen worden uitgevoerd op een mat. Deze trainingsmethode stamt uit het begin van de vorige eeuw. Natuurlijk is er wel door de jaren heen een aantal aanpassingen gedaan, vanwege de kennis die we hebben opgedaan.

Pilates is back to basic, we concentreren ons op de natuurlijke lichaamsbeweging. Terug naar de natuurlijke spierketens. De kracht zit vooral in de eenvoud en de combinatie van de bewegingen. Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen in de lessen aan bod. De kunst is om je spieren te leren beheersen, bewust bezig te zijn met je hele lichaam en vooral hierbij te letten op je ademhaling en je houding. Iedereen kan meedoen aan een pilates les. Je zal snel merken dat je er steeds meer ingroeit en dat je sterker en soepeler wordt. Je word steeds bewuster van je houding en je zal je daardoor ook zelfverzekerder gaan voelen.

pilates

Perfect Pilates is al jaren razend populair

De trainingsvorm, gebaseerd op de 100 jaar oude methode van Joseph Pilates, past helemaal in het levenspatroon van nu. 'Core stability, body & mind, spierkracht, lenigheid en evenwicht' zijn de sleutelwoorden van de training die voor iedereen toegankelijk is.

Body Care werkt in kleine groepjes, waardoor de docent tijd en aandacht heeft voor iedereen en trainingen niet onderheven zijn aan leeftijd, ervaring of fitheidsniveau.

De eenvoudige, maar toch intensieve en doeltreffende, training zorgt bij regelmatige training voor een verhoogd lichaamsbewustheid, betere lichaamshouding en sterkere en soepelere spieren.

Deel dit artikel