‘Mijn plezier in bewegen is weer helemaal terug door pilates’

Dat bewegen goed is voor jezelf en je lichaam, hebben velen onder ons al in hun oren geknoopt. Maar toch is het soms lastig om de juiste sportvariant te vinden. Al helemaal wanneer je na het opgeven van je geliefde sport weer opnieuw op zoek moet. Pauline (46) weet hier alles van. ‘Na een vervelende blessure moest ik stoppen met tennis. Daarna was ik het plezier in bewegen kwijt. Gelukkig kwam ik uiteindelijk pilates tegen!’

bewegen

Fijne balans

‘Toen ik nog tenniste, had ik een heerlijke balans tussen werk en beweging. Met mijn kantoorbaan als administratief medewerkster zit ik op een dag veel stil. Maar doordat ik twee keer in de week trainde, kon ik mijn spieren soepel houden en mijn lichaam gezond. Helaas raakte ik vijf jaar geleden eruit door een vervelende schouderblessure en was tennis afgeschreven. Ik baalde ontzettend, waardoor ik bewegen verwaarloosde.’

Geen beweging

‘Omdat ik normaal lid was van een club, was het sporten er echt ingesleten als gewoonte. Nu had ik voor mijn gevoel na werk niks op de planning en belandde ik sneller op de bank. Al gauw begon ik hier de gevolgen van te voelen. Stramme spieren, een paar kilootjes erbij, een vermoeid gevoel, het was echt nodig om iets nieuws te vinden.’

Match gevonden

‘Ik begon wat om mij heen te vragen wat men deed als beweging. Van mezelf weet ik al te goed dat de sportschool of een work-out op eigen houtje niet zou werken. Maar toen maakte ik door een collega kennis met pilates bij Body Care Westland. Ik had er verder nog nooit van gehoord, maar het sprak mij erg aan. Ook omdat ze in kleine groepen werkten, wat voor motivatie bij mij zorgt. Dus uitproberen maar!’

Weer actief bezig

‘Na de eerste proefles beviel het mij ontzettend goed. Alle oefeningen waren op een mat en het zorgde eigenlijk voor een hele boel rust bij mij. Ook hield de instructeur rekening met mijn gevoelige schouder, waardoor ik zo fijn mogelijk kon bewegen. Ik ben nu al een aantal lessen verder en voel dat ik leniger en sterker ben geworden. Mijn plezier in beweging is weer helemaal terug door pilates.’

Ook uitproberen?

Pilates is een training voor het hele lichaam en voor iedereen mogelijk. Er zijn geen grenzen als het gaat om leeftijd, ervaring of fitheidsniveau. De kleine groepen zorgen ervoor dat iedereen de nodige aandacht krijgt. Wil jij het uitproberen? Neem gerust contact op met Body Care Westland of maak hier een afspraak.

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?