Yoga

Yoga bij Body Care in ´s-Gravenzande

De zon staat voor de krachtige, verlichtende en verwarmende aspecten, waar de maan juist de kalmerende en subtielere kant vertegenwoordigt. Je beoefent tijdens de Hatha Yoga dus houdingen die jouw lichaam en geest versterken en krachtig maken, maar ook kalmeren, openen en ruimer maken. Het gaat om de verhouding tussen Ying en Yang. Een van de bekendste series in de Hatha yoga is de zonnegroet. Het is een serie die je hele lichaam activeert, stimuleert, ruimer en krachtiger maakt. Het focust je aandacht en kalmeert je geest.

Hatha Yoga

Je kunt Hatha Yoga lessen volgen bij Body Care in ´s-Gravenzande. Hatha Yoga traint je lichaam en je geest. Het lichaam verandert van houding, je neemt rustig verschillende posities aan en je probeert je geest leeg te krijgen of bezig te houden met alleen de oefening. Je bent geconcentreerd, gefocused en bewust met je houding en verschillende ademhalingen bezig.

“Ha” betekent Zon en “Tha” betekent Maan. Je kunt het zien als het in “balans brengen van de tegenstellingen; licht & donker, man & vrouw, dag & nacht, Ying & Yang, stabiel & mobiel”.
Het betekent dat beide zijden in balans worden gebracht. Het evenwicht tussen de linker en
rechter hersenhelft vormt hierbij de basis.

yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is nieuw bij Body Care. Anders dan bij Hatha Yoga wordt bij Yin Yoga gewerkt met strekkingen van het bindweefsel en minimaal in de spierkracht. Hierdoor is de les zeer effectief bij het tegengaan van stijfheid.

Yin is een rustige vorm van Yoga waarbij ontspanning van lichaam en geest centraal staat. Mindfullness dus! Ook wordt de aansturing van de meridianen meegenomen. Met Yin Yoga kom je weer helemaal in balans. Een stukje rust in het Yang leven dat we toch vaak lijden.

Deel dit artikel