‘Na die massage was mijn rugpijn vrijwel verdwenen’

Marleen kampte al een poosje met rugklachten. ‘Die rugpijn was echt heel vervelend. Het enige wat dan hielp was een dosis pijnstillers en op bed gaan liggen. Dan voelde ik de pijn langzaam verminderen. Ik kreeg er echter wel steeds vaker en meer last van.’

Rugpijn

‘Ik heb natuurlijk een zittend beroep’, vervolgt Marleen haar verhaal. ‘Ik zat de hele dag op kantoor achter mijn computer. De enige beweging die ik overdag had, waren een paar stappen naar het kopieerapparaat of het koffiezetapparaat. Zo halverwege de dag begon die pijn in mijn onderrug dan weer op te komen en daardoor had ik ‘s avonds ook geen puf meer om te sporten.’

Verzamelnaam

Marleen was al een keer bij de huisarts geweest, maar er waren geen lichamelijk afwijkingen gevonden. Haar rugpijn werd voornamelijk veroorzaakt door een verkeerde houding en te weinig beweging. Lage rugpijn treedt vaak op bij een verkeerde lichaamshouding of langdurig zitten. Het wordt daarom niet als een echte rugaandoening gezien, maar het is meer een verzamelnaam voor een mix van symptomen. Vaak zijn de rugspieren overbelast geraakt zonder dat ze de tijd en gelegenheid hebben gekregen om te herstellen.

Body Care Westland

Toen Marleen een keer op internet zocht naar een oplossing voor haar pijnklachten kwam ze op de website van Body Care Westland terecht. Marleen: ‘Daar las ik over de massages die daar gegeven worden. Zou dat iets voor mij zijn? Ik kon het allicht een keer proberen toch? Daarom heb ik gelijk maar een afspraak gemaakt.’

Rugmassage

‘Die massage was echt zó fijn’, zucht Marleen nog gelukzalig bij de herinnering. ‘Voor het eerst in tijden was die pijn helemaal weg. Mijn verkrampte en stijve spieren werden helemaal los gemasseerd. Het was echt een verademing. En de rugmassage deed niet alleen iets met mijn rugklachten, maar ik voelde me er mentaal ook ineens veel beter door.’

Voordelen

Die ervaring van Marleen is goed te verklaren, want door de massage komen er in je lichaam endorfine en oxytocine vrij. Deze stofjes zorgen voor pijnverlichting en een fijn gevoel. Je lichaam én geest komen tot rust. Bovendien heeft een massage nog meer voordelen:

  • het verbetert je immuunsysteem
  • het vermindert stress
  • het verbetert je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen beter en sneller het lichaam kunnen verlaten

‘Mijn apk’tje’

Marleen: ‘Mijn rug blijft een zwakke plek, maar ik ben wel van mijn rugpijn af. Hoe dat komt? Omdat ik elke maand terug ga voor een massage. Op kantoor heb ik inmiddels een ergonomische stoel gekregen, wat ook een boel scheelt. En verder maak ik elke dag tijdens mijn lunchpauze een wandeling. Ik zit nu letterlijk en figuurlijk veel beter in mijn vel’, somt Marleen op. ‘En zelfs als ik geen rugklachten heb, ga ik toch naar Body Care Westland voor mijn maandelijkse rugmassage. Ik noem het mijn apk’tje. Het houdt mijn rug soepel, maar het is voor mij vooral ook een relax- en verwenmomentje. Heerlijk!’ 

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?