Gezond van lichaam en geest: zo word je dat

Gezondheid is een groot goed. Zolang je gezond bent, beschouw je dat vaak als vanzelfsprekend. Maar dat is het niet altijd. Kijk maar eens om je heen. Welvaartsziektes zoals diabetes, overgewicht en zelfs verschillende vormen van kanker zijn een groeiend probleem in onze westerse samenleving. Balans is vaak ver te zoeken. Zorg dat het bij jou niet zover komt.

Ben je aan het voeden of vullen?

Neem bijvoorbeeld eens je voedingsgewoontes onder de loep. Is er bij jou sprake van voeden of vullen? Maak jij verantwoorde keuzes of pak je liever een Mars of een zak chips wanneer je trek hebt? Misschien denk jij dat je goed bezig bent als je ontbijt met yoghurt met cruesli of granola, terwijl dit doorgaans geen volkoren granen bevat, maar wel de nodige toegevoegde suikers en (vaak) palmvet. Hmm, dat is dus toch niet zo’n gezonde keuze.

Diëten? Nee!

Veel mensen met overgewicht doen ‘aan de lijn’. Cijfers tonen aan dat het grootste deel van hen dit op de lange termijn niet volhoudt. Het gaat een paar weken goed, ze verliezen de nodige kilo’s, maar na verloop van tijd vervallen ze weer in hun oude eetpatroon. Het aantal kilo’s wat ze zijn afgevallen zit er binnen no time weer aan. Vaak ook nog eens vergezeld van de nodige bonuskilo’s. Een dieet is daarom vaak geen oplossing in de zoektocht naar een gezonder gewicht.

Gezondheid in balans

Zelf raad ik diëten dan ook meestal af. Door bepaalde voedingsstoffen uit je menu te schrappen, zoals bijvoorbeeld koolhydraten of vetten, kun je zelfs bepaalde tekorten opbouwen, die je gezondheid ook niet ten goede komen. Als je echter een intolerantie hebt opgebouwd, ontkom je er natuurlijk niet aan, maar dan is het extra belangrijk dat dergelijke stoffen worden vervangen door voedingsmiddelen met dezelfde voedingswaarde. Voor een gezond lichaam en een gezonde geest is dus meer nodig: een gezondheid in balans.

Verander je leefstijl

Maar hoe bereik je die dan? Eigenlijk is dat helemaal niet zo ingewikkeld. Je moet niet alleen je eetpatroon aanpassen, maar je hele leefstijl. Er moet dus balans zijn in voeding, beweging en ontspanning. En als voedings- en gezondheidscoach ben je daarvoor bij mij aan het juiste adres. Ik geef je inzicht in wat gezonde voeding is, ik help je bij het afvallen en sta je bij in dat psychologische stukje van je eetpatroon en lifestyle. Want echt, om dat buikje weg te krijgen, werkt een combinatie van verantwoorde voeding, stressmanagement en voldoende beweging het best.

Alles voor een gezond leven onder één dak

En het mooie is dat je bij Body Care alles op het gebied van een gezonde leefstijl onder één dak vindt. Van Pilates, mindfulness, massages en yoga, tot wandelcoaching, cardiotraining en een-op-eentraining. Dus een gezond lichaam en een gezonde geest liggen ook binnen jouw handbereik. Het enige wat je hoeft te doen, is contact opnemen. Een eerste les is altijd gratis. Tot snel!

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?