Wandelcoaching: praten in de vrije omgeving

Heb je het idee dat je vastloopt in je leven? Of zit je niet lekker in je vel na een gebeurtenis? In veel gevallen leidt dit tot veel stress en piekeren. Het kan lastig zijn om hierover te praten. Body Care Westland helpt je graag rust terug te vinden. Een van de mogelijkheden is door hulp te krijgen door middel van wandelcoaching: een laagdrempelige manier om over je gevoelens te kunnen praten.

Wat is wandelcoaching?

Bij wandelcoaching trek je met zijn tweeën de natuur in. Niet om fysiek te trainen, maar juist voor je mentale welzijn. Tijdens de wandeling bespreek je alles wat ook in de ‘reguliere’ coaching naar voren zou komen. Door in de natuur te zijn, krijgt het alleen een heel andere lading. Zo kunnen onderwerpen aan bod komen die anders verborgen zouden blijven. De natuur geeft hier juist de ruimte voor.

Voordelen van coaching in de natuur

Wandelcoaching biedt coaching in een hele andere omgeving. Een gesprek voeren in steeds dezelfde kamer kan een beetje beklemmend aanvoelen. Je kijkt steeds de coach aan en weet bijna niet welke houding je aan moet nemen. Tijdens het wandelen neemt dit ongemak af. Je kunt gewoon om je heen kijken en je handen in je jaszakken steken. Dit maakt het snel gemakkelijk en prettig.

Geen ongemakkelijke stiltes

Tijdens een coachingsgesprek willen er bovendien nog wel eens stiltes vallen. In een kamertje valt dit snel op. Je voelt de stilte bijna fysiek om je heen en wilt deze graag verbreken, zelfs al weet je niet wat je moet zeggen. In de vrije natuur zullen er ook stiltes vallen, maar deze zijn hier veel natuurlijker. Je hoort gewoon even de vogeltjes of de wind om je heen. Dit maakt stiltes minder beladen. Het kan juist fijn zijn even datgene wat gezegd is te overdenken in de rust van de natuur. Zodat je het hier vervolgens weer over kunt hebben.

Ruimte in de natuur

Wandelen helpt op zichzelf al tegen stress. Wandelen in de natuur kan al helemaal voordelig zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat de buitenlucht stressverlagend werkt, waardoor je in de natuur echt tot rust kunt komen. Zelfs al loop je rond met hevige emoties en prangende vragen, de open natuur kan letterlijk ruimte bieden en afstand geven aan wat je voelt. Door het er in deze omgeving over te hebben, kan de lading hier een beetje afgehaald worden.

Mindfulness: focussen op het hier en nu

Tijdens de wandelcoaching houden we ons onder andere bezig met mindfulness. Dit houdt in dat je eigenlijk van een afstandje kijkt naar je eigen gedachtes op het moment. Veel gedachtes komen en gaan. Door hierbij stil te staan, kun je ook zien dat veel gedachtes niet kloppen. Zeker de natuur is een goede plek om dit te oefenen, een plek waar je de chaos van de dag even achter je kunt laten en kunt focussen op het hier en nu. De blaadjes in de wind. De krekels langs de kant. De zon op je gezicht. En daar, in de natuur, kun je de rest misschien iets relativeren.

Body Care Westland

Denk je dat wandelcoaching voor jou geschikt kan zijn? Neem dan contact op. Zowel de duur als de locatie van de coaching zijn in overleg te bepalen. Misschien heb je zelf een gebied dat je prachtig vindt, of je wil jezelf juist laten verrassen. De coaching van Body Care Westland draait om jou: we helpen jou je geluk te vinden!

Deel dit artikel