De voordelen van personal training in kleine groepen

Wees eens eerlijk: hoe vaak heb jij gebruik gemaakt van dat sportschoolabonnement? In je eentje sporten is saai, of misschien zelfs eng. Body Care Westland biedt daarom small group training aan: sporten in kleine groepen van maximaal 8 mensen.

Sportschool als jungle

Beginnen met sporten is soms een uitdaging. De sportschool is een voor de hand liggende optie, maar dit is soms een jungle van onbekende apparaten, confronterende spiegels, en grote ego's. Daarnaast is sporten in je eentje best wel saai. Veel sportscholen bieden daarom groepslessen aan, maar om nou elke week met veertig mensen in een kleine ruimte dezelfde oefening te doen, daar heb je ook geen zin in.

Small group training

Irene Knipscheer van Body Care Westland biedt daarom small group training aan. Hierbij train je in kleine groepen, van maximaal 8 mensen. Hiermee combineert ze het beste van twee werelden. Aan de ene kant krijg je de mogelijkheid om samen met anderen te sporten. Aan de andere kant zijn de groepen zo klein, dat er genoeg ruimte is voor professionele begeleiding en persoonlijke aandacht.

Voordelen van samen sporten

Samen sporten heeft veel voordelen. Irene vertelt: “Door samen te sporten creëer je een stukje competitie. Dit werkt vaak motiverend, en zorgt voor meer discipline. Daarnaast is het natuurlijk een stuk gezelliger dan sporten in je eentje. Onderzoek heeft aangetoond dat je meer endorfine aanmaakt door samen te sporten. Van dit stofje wordt je gelukkiger. En wist je dat dit zelfs tot minder spierpijn leidt?”

Persoonlijk en professioneel

Tegelijkertijd zijn de groepen bij Body Care Westland dusdanig klein dat er persoonlijke aandacht is voor iedere sporter. Iedereen is namelijk uniek en heeft andere doelen. Het kan dus zo zijn dat jij beter een andere oefening kunt doen dan jouw medesporter. Irene kan je hierbij begeleiden, zodat je niet verloren gaat in de groep. Daarnaast heeft ze buiten de trainingen regelmatig contact met cursisten. 'Dit wordt altijd enorm gewaardeerd, zeker in de huidige tijd waarin alles groter en onpersoonlijker lijkt te worden.'

Train op een natuurlijke manier

Wat Body Care Westland uniek maakt is dat je op een natuurlijke manier traint. Dit houdt in dat je geen moeilijke fitnessapparatuur gebruikt. Daarnaast train je zonder spiegels. Op deze manier train je vanuit jezelf met lichaam en geest. Ook kun je bij Body Care Westland aan de slag met een gezonder voedingspatroon met het coachtraject 'Een gezonde lifestyle'.

Genoeg keuze

Lijkt small group training jou wel wat? Je kunt altijd contact opnemen met Irene. De eerste les is zelfs altijd gratis! Van pilates tot cardiotraining, en van barre tot verschillende soorten yoga: met zo'n breed scala aan sporten zit er altijd iets voor jou tussen.

 

Deel dit artikel