Stil staan bij jezelf? Dat kan met verschillende massages!

Massages zijn heel waardevol. Voor een moment je dagelijks leven even op pauze zetten en je hoofd leeg maken. Geen piekerende gedachtes, activiteiten die je moet onthouden of andere gedachtes. Je leeft op dat moment in het hier en nu en komt volledig tot rust. Klinkt heerlijk, maar welke soort massage past eigenlijk bij jou?

De geschiedenis van massages

Massages draaien al aardig wat jaren met de mensheid mee. De allereerste melding van een massage dateert ongeveer 2700 voor Christus uit China. De visie was toentertijd ook al dat er balans gevonden moest worden tussen de tegenpolen ying en yang. In combinatie met een massage, ademhalingsoefeningen en oefeningen voor je handen en voeten werd ontspanning gecreëerd. De eeuw die daarop volgde, vertakte de massage in steeds meer verschillende vormen.

De grondlegger van massages

De grondlegger van de moderne massage van tegenwoordig is de Zweed Per Ling. Hij bedacht onder andere de handbewegingen voor het masseren. Dit heet ook wel de Zweedse massage. Daarna verspreidde dr. Mezger rond 1838-1909 de massages onder de hogere kringen in Europa. Veel artsen leerden zijn technieken gebruiken en merkten dat het een weldaad was voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Functioneel voor je gezondheid

Een massage schetst zich veelal als een luxe. Maar eigenlijk is eens in de zoveel tijd een massage een noodzaak. Door de strijkende bewegingen activeert je bloedsomloop. Wat betekent dat je spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen krijgen. En dat zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Bovendien worden tijdens een massage eventuele ‘knopen’ uit je spieren gehaald. Je spieren worden soepeler, waardoor je je ontspannen voelt.

Klassieke massage

Een massage waarbij de focus voornamelijk ligt op het soepeler maken van spieren, is de meest klassieke vorm: de ontspanningsmassage. Door de kneed- en strijkbewegingen op je rug, schouders, nek, hoofd, voeten en je handen worden energieblokkades weer in beweging gebracht. Eventuele pijn van stramme, gespannen spieren vloeit langzaam je lichaam uit en je geest komt ook tot rust.

Hotstone

Word jij blij van een aangename warmte op je lichaam? Dan is de hotstone massage wellicht iets voor jou. Hierbij werkt de masseur met speciale vulkanische stenen die warmte lang vasthouden. Zodra de stenen je lichaam raken, stimuleert het allerlei fysieke processen. Denk aan je bloedcirculatie, orgaanactiviteit, maar ook je ontgiftingsproces. Daarnaast zorgt de warmte voor een diepe ontspanning.

Stoelmassage

Als laatste is er ook nog een effectieve manier van masseren, namelijk een stoelmassage. Dit is een moderne vorm die fijn van pas komt in de drukke maatschappij van tegenwoordig. Hiermee kan er namelijk tussen het werken door een massage worden gegeven op de werkvloer. Tijdens de stoelmassage werkt de masseur met de drukpunttechniek door je kleding heen. Wanneer jij regelmatig een hoge werkdruk ervaart, veel in dezelfde houding zit achter de computer of zwaar werk verricht is deze massage zeer geschikt.

Body Care Westland

Wil je meer ontspannen, maar weet je niet goed hoe? Bij Body Care Westland kun je terecht voor een professionele massage. Zowel een klassieke-, hotstone-, en stoelmassage. Naast massages hebben wij meerdere mogelijkheden. Neem gerust contact op voor meer informatie of neem hier een kijkje op onze website.

Deel dit artikel