Met mindfulness krijg jij (weer) inzicht in jezelf

Voel jij je gestrest? Je bent niet de enige: ruim vier op de vijf Nederlanders heeft hier regelmatig last van. Een beetje stress is niets mis mee, maar wat als je jezelf erin verliest? Irene van Body Care Westland kan jou helpen om inzicht te krijgen in jezelf met behulp van coachingsgesprekken.

Inzicht in jezelf

Je kunt van allerlei dingen gestrest raken: nare gebeurtenissen, onzekerheid, of iets simpels als de bus missen. Er zijn twee grote onderliggende oorzaken van stress: in ons hoofd zijn we ofwel in het verleden, ofwel in de toekomst. Onze hersenen spelen continu films af van gebeurtenissen die zijn geweest of nog moeten komen. We zijn dus eigenlijk heel weinig 'in het nu'. Irene benadrukt daarom het belang van mindfulness en kan je helpen om meer inzicht te krijgen in hoe jij je op dit moment voelt.

Mindfulness

De clou van mindfulness zit hem eigenlijk al in de naam: je bent je volledig bewust van de huidige ervaring. In het Nederlands zou je dit kunnen vertalen als 'aandachtigheid'. Dit is iets anders dan 'aandacht', waarbij je op één onderwerp gefocust bent. Mindfulness draait volledig om openheid en opmerken. Waar je aandacht is, daar ben jij. Hierdoor stel je jezelf in staat om intenser en bewuster te leven, en wordt je je stress de baas.

Dicht bij jezelf

Tijdens het counselingtraject ga je samen met Irene kijken naar jouw huidige stressniveau, en waar je stress vandaan komt. Maar de coachingsessies gaan verder dan jouw stress. Je gaat ook op zoek naar wie jij bent, wat je wil, en wat je kan. Irene gelooft namelijk dat je dichter bij jezelf komt door te leven vanuit jezelf.

Zweverig? Helemaal niet!

Dat klinkt misschien zweverig, maar is eigenlijk heel logisch. Als je te ver van jezelf af staat, ben je ook niet in staat om veranderingen in je leven aan te brengen. Hoe beter je jezelf kent daarentegen, hoe makkelijker je om kunt gaan met stress en prikkels van buitenaf. Met deze informatie kun je betere keuzes maken, die jou helpen je goed te voelen.

Iets voor jou?

Twijfel je of coaching bij Body Care Westland iets voor jou is? Sta eens stil bij de volgende vragen:

  • Wil ik aan de slag met je leven nu en in de toekomst?
  • Wil ik inzicht krijgen in jezelf?
  • Sta ik open voor nieuwe gedachten en wegen?
  • Ben ik op zoek naar rust, balans, en een positief leven?

Irene: 'Is het antwoord op een of meerdere vragen 'ja'? Dan kan ik je helpen! Je mag altijd vrijblijvend contact met me opnemen. Zo kunnen we samen op zoek naar een gebalanceerd leven voor jou'.

Deel dit artikel