Geef je voeten aandacht met voetreflexologie!

Na een lange dag werken trek je éindelijk je schoenen uit. Je gooit je benen omhoog en laat ze rusten. Heerlijk! Het is niet voor niets dat dit zo fijn voelt: je voeten zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam. Met voetreflexologie geef je ze de aandacht die ze nodig hebben.

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een eeuwenoude techniek om verschillende soorten klachten tegen te gaan. Het uitgangspunt is dat het lichaam wordt weerspiegeld in je voeten. Je voeten zijn verdeeld in reflexzones. Elke zone staat in verbinding met een orgaan, lichaamsdeel of -systeem. Door bepaalde reflexzones te masseren, stimuleert dit het zelfhelend vermogen van je lichaam en de energiebanen. Evenals je doorbloeding en je zenuwstelsel. En dat heeft zo zijn positieve effect bij verschillende lichamelijke en geestelijke klachten!

Meer dan voetpijn

Voetpijn is hier al een voorbeeld van. Maar zoals gezegd is voetreflexologie goed voor veel meer dan alleen dat. Pijn in je rug, nek, schouders of bekken kunnen ook via je voeten aangepakt worden. Dit komt omdat deze lichaamsdelen in verbinding staan met je zenuwstelsel en je voeten hiermee corresponderen. Hetzelfde geldt bij spier- en gewrichtsklachten. Heb je bijvoorbeeld last van je knie? Dan is je linkervoetzool het drukpunt. De energiebaan is verstoord, maar door het masseren op dit reflexpunt gaat de energie weer stromen en heelt je lichaam op eigen houtje.

Ontspanning

Slaapproblemen, hoge bloeddruk, emotioneel uit balans, het zijn veelvoorkomende signalen van stress. Wanneer jij voelt dat je vaak spanningen hebt, is voetreflexologie een goede remedie. Door de massage gaan je spieren direct ontspannen. En zo ook je geest. Je legt de focus voor een moment volledig op je voeten, waardoor de stress naar de achtergrond verdwijnt. Zo krijgt je lichaam de kans om te herstellen en te ontspannen.

In actie

Voetreflexologie is effectief bij diverse klachten. Maar voeten zijn gevoelige lichaamsdelen. Men denkt daarom vaak ook dat de behandeling ‘kriebelt’. Gelukkig is dit in de praktijk niet het geval. Er worden speciale technieken gebruikt, waar aangename druk wordt uitgeoefend. Na het reflexpunt in te drukken, wordt er nog gekneed met de knokkels. Je lichaam reageert hierop en zendt prikkels door je hele lijf. Op die manier stimuleert het de heling.

Waar terecht?

Zodra jij graag je voeten wat aandacht wilt geven met reflexologie, kun je bij Body Care Westland terecht. Irene staat graag klaar voor jou. Alles om ervoor te zorgen dat jij weer ontspannen en pijnvrij verder kunt. Heb je vragen? Neem gerust contact op of maak een afspraak.

Deel dit artikel