Stilstaan bij jezelf? Dat kan met verschillende massages!

Een massage is heel waardevol. Voor een moment je dagelijks leven even op pauze zetten en je hoofd leeg maken. Geen piekerende gedachtes, activiteiten die je moet onthouden of andere gedachtes. Je leeft op dat moment in het hier en nu en komt volledig tot rust. Klinkt heerlijk, maar welke soort massage past eigenlijk bij jou?

massages

De geschiedenis

De massage draait al aardig wat jaren met de mensheid mee. De allereerste melding van een massage dateert ongeveer 2700 voor Christus uit China. De visie was toentertijd ook al dat er balans gevonden moest worden tussen de tegenpolen ying en yang. In combinatie met een massage, ademhalingsoefeningen en oefeningen voor je handen en voeten werd ontspanning gecreëerd. In de eeuw die daarop volgde, vertakte de massage in steeds meer verschillende vormen.

De grondlegger

De grondlegger van de moderne massage van tegenwoordig is de Zweed Per Ling. Hij bedacht onder andere de handbewegingen voor het masseren. Ook wel de Zweedse massage genoemd. Daarna verspreidde dr. Mezger (1838-1909) de massages onder de hogere kringen in Europa. Veel artsen leerden zijn technieken gebruiken en merkten dat het een weldaad was voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Functioneel voor je gezondheid

Een massage schetst zich veelal als een luxe. Maar eigenlijk is eens in de zoveel tijd een massage een noodzaak. Door de strijkende bewegingen activeert je bloedsomloop. Wat betekent dat je spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen krijgen. En dat zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Bovendien worden tijdens een massage eventuele ‘knopen’ uit je spieren gehaald. Je spieren worden soepeler, waardoor je je ontspannen voelt.

Klassieke massage

Een massage waarbij de focus voornamelijk ligt op het soepeler maken van spieren, is de meest klassieke vorm: de ontspanningsmassage. Door de kneed- en strijkbewegingen op je rug, schouders, nek, hoofd, voeten en je handen worden energieblokkades weer in beweging gebracht. Eventuele pijn van stramme, gespannen spieren vloeit langzaam je lichaam uit en je geest komt ook tot rust.

Hotstone-massage

Word jij blij van een aangename warmte op je lichaam? Dan is de hotstone-massage wellicht iets voor jou. Hierbij wordt gewerkt met speciale vulkanische stenen die warmte lang vasthouden. Zodra de stenen op je lichaam worden aangebracht, stimuleert het allerlei fysieke processen. Denk aan je bloedcirculatie, orgaanactiviteit, maar ook je ontgiftingsproces. Daarnaast zorgt de warmte voor een diepe ontspanning.

Stoelmassage

Als laatste is er ook nog een effectieve manier van masseren, namelijk een stoelmassage. Dit is een moderne vorm dat fijn van pas komt in de drukke maatschappij van tegenwoordig. Hiermee kan er namelijk tussen het werken door een massage worden gegeven op de werkvloer. Bij de stoelmassage wordt met de drukpunttechniek gewerkt door je kleding heen. Wanneer jij regelmatig een hoge werkdruk ervaart, veel in dezelfde houding zit achter de computer of zwaar werk verricht is deze massage zeer geschikt.

Body Care Westland

Wil je meer ontspannen, maar weet je niet goed hoe? Bij Body Care Westland kun je terecht voor een professionele massage. Zowel een klassieke, hotstone- en stoelmassage. Naast massages hebben wij meerdere mogelijkheden. Neem gerust contact op voor meer informatie of neem hier op onze website een kijkje .

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?