‘Die massage maakt voor mij echt het verschil’

Rianne werkt al jaren op de financiële administratie van een groot bedrijf. In het verleden ging ze twee keer per week naar de sportschool, maar toen corona zijn intrede deed in Nederland is ze daarmee gestopt. Sindsdien heeft ze het wandelen echt ‘ontdekt’. Dat doet ze dan ook veel en vaak, maar ze heeft wel gemerkt dat ze daarmee niet al haar spiergroepen aanpakt. Vooral haar schouder- en nekpartij zit regelmatig helemaal vast. Een massage biedt dan uitkomst.

Wandelen

Rianne: ‘Ik maakte altijd al wel korte wandelingetjes met onze hond, maar die ben ik echt uit gaan breiden tijdens die eerste lockdown. Ik merkte hoe goed me dat deed. Even lekker mijn hoofd leegmaken. In de weekenden maakte ik langere wandeltochten. Gewoon een hele dag struinen door de natuur. Heerlijk!’

Verkeerde houding

‘Die wandelingen waren een goede tegenhanger voor de lange dagen die ik vanuit huis werkte. Met mijn laptopje zat ik meestal aan de keukentafel, maar soms ook gewoon op de bank. Al snel merkte ik dat ik meestal niet in een ideale houding zat. Al snel kreeg ik schouder- en nekklachten, die vaak uitmondden in een barstende hoofdpijn. Door mijn dagelijkse wandelingetjes buiten was de hoofdpijn vaak wel onder controle te houden, maar de pijn in mijn nek en schouders verminderde niet. Mijn spieren waren helemaal verkrampt en voelden aan als staalkabels.’

Schouder- en nekklachten

‘Wat was ik blij dat er weer een einde kwam aan die lockdown en we weer gewoon naar kantoor konden’, blikt Rianne terug. ‘Omdat ik niet de enige was met schouder- en nekklachten, heeft mijn werkgever op een gegeven moment Irene Knipscheer van Body Care Westland een aantal keren laten langskomen om degenen die daar belangstelling voor hadden een stoelmassage te geven.’

Massage in de stoel

‘Zo’n stoelmassage is een drukpuntenmassage die echt helpt om pijnlijke spieren te ontspannen en de pijn te verminderen. Er wordt gewoon door de kleding heen gewerkt. Daarnaast gaf Irene ook advies om klachten in de toekomst te voorkomen. Die waren bij mij vooral ontstaan door een verkeerde houding en de stress rond corona. Ook had ik de gewoonte ontwikkeld om onbewust mijn schouders wat op te trekken als ik gespannen was of onder druk stond. Zo hield ik mijn klachten als het ware zelf in stand.’

Weldadige uitwerking

De massage had een weldadige uitwerking op de spieren in Riannes schouders en nek. ‘Voor het eerst sinds lange tijd voelden ze weer soepel aan en had ik geen hoofdpijn aan het eind van de dag. Het gebaar van mijn werkgever om Irene in te huren was een eenmalige actie, maar het had mij wel aan het denken gezet. Vooral toen mijn klachten er na verloop van tijd weer inslopen. Ik kon natuurlijk ook zelf een sessie bij Body Care Westland boeken!’

Ontspanmomentje

‘Ik las mooie reviews op haar website en besloot een afspraak bij haar te maken. En dat doe ik sindsdien met grote regelmaat. Het is soms best wel even gevoelig als Irene zo’n verkrampte spier aanpakt, maar het eindresultaat is altijd zó fijn! En daarom gun ik mezelf ook elke keer zo’n massage. Ik zie het ook een beetje als een ontspanmomentje voor mezelf, en het is nog gezellig ook. Het doet me goed en na zo’n stoelmassage kan ik er weer even tegen. Zo’n massage maakt voor mij echt het verschil.’

Ook interessant voor jou

Het verschil tussen meditatie en mindfulness opgehelderd!

Lees verder

Hoe coaching helpt bij het aanpakken van onverwerkte emoties

Lees verder

Ervaringen

Massage is heerlijk, maar daarnaast wordt gelet op je houding en gaat het om het totaalplaatje. Professionele begeleiding gekregen bij schouderklachten en nu eens in de zoveel tijd terug voor “onderhoud”. Kortom, ik ben erg blij met Irene.

- Jacqueline

Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen, Irene weet heel goed waar ze het over heeft. Zelfs tijdens de online trainingen lukt het haar de persoonlijke aandacht te geven. Ook neemt ze de tijd om mij te helpen mijn zwakke punten aan te sterken!

- Simone

Irene is een super goede masseuse. Ze weet precies waar de “probleem” plekken zitten en adviseert ook over de aanpak van problemen. Ze heeft er echt verstand van.

- Miranda

Kun jij hulp gebruiken
bij een vitaal leven?